درآمدی بر روشها و فنون میدانی جغرافیا

رده بندی دیویی : ‫‬‭910/01

شماره کتابشناسی ملی : 3485109

برچسب ها: جغرافیا

جغرافیا پراکندگی پدیده ها و ویژگی ها را بر روی زمین مطالعه می کند؛ یعنی اینکه جغرافیدان در هر مطالعه ای برای جمع آوری داده ها، باید به روی زمین مراجعه کند. از این نظر، روش ها و فنون میدانی برای جغرافیدانان بسیار مهم است.
کتاب حاضر که نتیجه تلاش سال ها تدریس پروفسور جی.اف لونسبری در کلاس های دانشگاهی است، به این مهم می پردازد و مؤلف تلاش کرده همه مراحل یک تحقیق عملی جغرافیا را از نوشتن پروپوزال تا اجرای آن شرح دهد. روش های جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه و پیمایش، تهیه نیمرخ های میدانی، روش های یادداشت برداری در میدان و انتقال داده ها بر روی نقشه های پایه و روش های مشابه در این اثر به نحو روشن شرح داده شده اند. علاوه بر منابع زمینی داده های جغرافیایی، به تصاویر ماهواره ای و عکس های هوایی هم توجه ویژه شده است.
مهم ترین امتیاز این کتاب، آموزش روش های جمع آوری داده های میدانی با استفاده از روش ها و ابزارهای بسیار ساده است؛ به طوری که هر جغرافیدانی می تواند بدون مهارت و توانایی در روش های بسیار پیچیده، داده های مورد نیاز را تهیه و مطالعه کند.
این کتاب برای اغلب محققان جوان به ویژه دانشجویان دوره های کارشناسی، بسیار مفید است و در واقع کتابِ همراهِ آنهاست. مثال های عملی ارائه شده در آخر کتاب بر ارزشمند و مفید بودن آن می افزاید. دانشجویان می توانند با الگو قرار دادن این مثال ها، کارهای کلاسی و تحقیقات میدانی خود را انجام دهند. مهم ترین مسئله در انجام تحقیقات میدانی به ویژه در مراکز سکونتی، رعایت جنبه های امنیتی و اجتماعی کار است که در این کتاب به صورت ساده و گویا شرح داده شده است.
اگرچه از چاپ نسخه اولیه این اثر سال ها می گذرد، هنوز مفید است و به عنوان یک کتاب جیبی محققان جغرافیا خریدار دارد.

کاربر گرامی، برای مطالعه این کتاب ابتدا می بایست نرم افزار کتابخوان انتشارات سمت را دانلود و نصب نمایید.جهت دریافت بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت نسخه iOS دانلود نسخه اندروید

مقدمه مترجم