درّ دری یا فارسی عمومی برای دانشگاهها

برچسب ها: دروس عمومی

نگارنده بر این عقیده است که اگر دانشمند یا دانشجویی بخواهد حاصل پژوهش های خود را در یک موضوع علمی، اجتماعی و ... بنویسد، مطالعه صِرف آثار ادبی هیچ کمکی به او نمی کند. برای این کار، قواعد و روش هایی وجود دارد که باید بیاموزد و از آنها یاری بگیرد؛ زیرا زبان گفتار را همه فارسی زبانان می دانند، اما زبان نوشتار به گونه دیگری است. از این گذشته، نوشتن هر نوع ادبی مقاله، نقد، شرح حال، طنز و غیره، اصولی دارد که بدون آگاهی از آنها، کار نگارش، دشوار و گاهی ناممکن می شود. این کتاب دانشجویان را یاری می کند که بسیاری از قواعد تحقیق و نوشتن را بیاموزند و در پژوهش های خود به کار گیرند.
با توجه به شمار جلسه های درس ادبیات عمومی در طول یک ترم ، کتاب حاضر که دستاورد تحقیق و تجربه نگارنده است به 16 بخش تقسیم شده است؛ برخی از بخش ها در کمتر از یک جلسه قابل آموختن نیست، اما بعضی دیگر را می توان همراه با بخشی دیگر، در یک جلسه آموزش داد.