× حساب کاربری تاریخچه سفارشات شارژ حساب افزایش اعتبار حساب با کارت شارژ کتابخانه من تراکنش های مالی کارت خرید خروج از حساب کاربری
1 / 3

معناشناسی امام و مقام امامت

بررسی تطبیقی از دیدگاه مفسران فریقین

ناشر: سازمان سمت

نویسنده:

کنگره : BP223‏‫‬‭/ن24ب4 1390

دیویی : 297/452

کتابشناسی ملی : 2‎4‎5‎2‎6‎7‎4

شابک : 9786005486599

سال نشر : 1390

کد گروه پژوهشی : 8

شابک دیجیتال : 9786000224745

کد کتاب : 1508

صفحات کتاب : 260

خلاصه اثر

این کتاب چهارمین اثر از سلسله پژوهش های تفسیر تطبیقی بر پنج فصل است. فصل اول، کلیات که دربردارنده مباحث «درنگی در آموزه امامت در دیدگاه فریقین». «بررسی دیدگاه مفسران در وجوه معنایی امام در قرآن و تنقیح موضوع» و «سیری کوتاه در پیشینه پژوهش» می باشد. فصل دوم تا پنجم به ترتیب به بررسی تطبیقی «امامت و آزمون با کلمات»، «رتبه امامت»، «اصطلاح شناسی امام» و «لغزش ناپذیری (عصمت) و علم امام» اختصاص دارد.

هر کدام از این فصل ها پس از طرح مباحث مقدماتی در سه گفتار به بررسی دیدگاههای شیعه، اهل سنت و آنگاه به ارزیابی دیدگاه آنان پرداخته و با محوریت آیه امامت حضرت ابراهیم (بقره، 124) به این نتیجه رسیده است که زمان آزمون ها برای احراز مقام امامت پس از نبوت حضرت ابراهیم و در پی آن مقام اعطایی امامت از مقام نبوت برتر خواهد بود.

امامت به معنای «پیشوایی با وجوب پیروی و اطاعت مستقل» است – که با نظریه «تفویض دین» همخوان می باشد- این نظریه برپایه تحلیل مفهومی جعل امامت و مبتنی بر ادله قرآنی و روایی شکل گرفته است. چون «عهد» (در آیه مذکور) به معنای خاص امامت ـ و نه هر نوع سفارت دینی ـ و ظالم در برابر معصوم ـ و نه در برابر عادل ـ قرار دارد، امام باید معصوم و به طور منطقی از علم ویژه برخوردار باشد.

کتاب الکترونیکی

74,800 تومان

حجم : 2.3 مگا بایت

توجه: این کتاب فقط از طریق گوشی های هوشمند مجهز به سیستم عامل اندروید و در نرم افزار کتابخوان سمت قابل مطالعه است.

تعداد صفحات نسخه دیجیتال : 268

موضوعات

فهرست

مقدمه
فصل اول: کلیات
فصل دوم: امامت و آزمون با کلمات
فصل سوم: رتبه امامت
فصل چهارم: معناشناسی«امام»
فصل پنجم: لغزش ناپذیری(عصمت) و علم امام
منابع و مأخذ

محصولات مشابه

بیشتر

نظرات